25 jaar Veiligheidszorg Drenthe


 

2 december 2021: Veiligheidszorg Drenthe bestaat 25 jaar!

Dit heugelijke feit vieren wij digitaal, gezien de geldende maatregelen rondom Covid-19. Om ons 25-jarig bestaan te promoten, hebben we een aantal interviews opgenomen, in deze interviews komen mensen aan het woord die verbonden zijn met Stichting Veiligheidszorg Drenthe.

Burgemeester Jan Seton (in zijn functie al bestuurslid van Stichting Veiligheidszorg Drenthe), directeur Henk de Rade en oud-gedienden nemen ons mee in wie, hoe en wat Stichting Veiligheidszorg Drenthe is.

Wat hebben we betekend in de afgelopen 25 jaar? Wat dragen we uit op dit moment en waar kunnen we in de toekomst in voorzien op sociaal maatschappelijk gebied?

 

Burgemeester Jan Seton van gemeente Borger-Odoorn vertelt over zijn betrokkenheid als bestuurslid bij Stichting Veiligheidszorg Drenthe.

Klik hier voor het interview met Burgemeester Jan Seton

 

In het kader van het 25-jarig bestaan van Veiligheidszorg Drenthe, blikt directeur Henk de Rade op de afgelopen 25 jaar terug.

Klik hier voor het interview met directeur Henk de Rade

 

Lars Brands is een oud-gediende van Veiligheidszorg Drenthe. Lars vertelt over zijn leerzame tijd bij Veiligheidszorg Drenthe en over zijn huidige functie als wijkboa in de gemeente Meppel.

Klik hier voor het interview met Lars Brands

 

Selin Karaaslan is een oud-gediende van Veiligheidszorg Drenthe. Selin blikt terug op haar dienstverband bij Veiligheidszorg Drenthe, van daaruit is zij doorgestroomd naar de gemeente Assen, haar huidige werkgever.

Klik hier voor het interview met Selin Karaaslan

 

Michel Tabak werkt al enige jaren als Boa openbare ruimte bij de gemeente Assen. Hij is zijn nieuwe carrière begonnen bij Veiligheidszorg Drenthe. Michel is een goed voorbeeld van het gezegde: 'Je bent nooit te oud om te leren'.

Klik hier voor het interview met Michel Tabak

 

Mirthe de Rooij werkte tot voor kort nog bij Veiligheidszorg Drenthe als toezichthouder op de test- en vaccinatiestraten van de GGD op locaties in de provincie Drenthe. Vanuit deze positie heeft zij de kans gekregen om zichzelf verder te ontwikkelen, inmiddels is zij een werkleertraject tot opticien gestart. Mirthe belicht de veelzijdigheid van Veiligheidszorg Drenthe.

Klik hier voor het interview met Mirthe de Rooij

 

Tim den Hamer vertelt over de mogelijkheid die hem door Veiligheidszorg Drenthe is geboden om zijn Boa Openbaar Vervoer diploma te halen. Tim is ook bij Veiligheidszorg Drenthe begonnen en werkt sinds een goed jaar als steward Service en Veiligheid bij vervoersbedrijf Arriva.

Klik hier voor het interview met Tim den Hamer